donderdag 16 juli 2009

16-07-2009

Hallo thuisblijvers.
Het is heel leuk dat er zoveel thuisblijvers kijken op de site (gisteren 260). En ook om te zien wie zich opgeeft als volger. DUS nog niet gemeld DOEN.
We zijn net thuis van de opening. We waren er om 18.30 uur en het is hier nu 01.00 uur.
Het is heel moeilijk om in het kort de gebeurtenissen van vandaag te melden want wij hebben enorm veel indrukken opgedaan.
Het klimaat
Het is hier 29 graden maar de luchtvochtigheid is 85%. Als men uit het hotel(airco) komt dan valt de warmte letterlijk op je. Uit alle hoeken van je lichaam waarvan je het bestaan niet eens wist komt vocht. In de middag kregen we regenbui en het leek wel of ze boven de kraan hadden opengezet. We waren al nat door vocht van binnenuit maar nu ook van buitenaf.
De regenbui was kort maar heel hevig.
We zijn een attractie hier want er zijn totaal geen mensen uit het westen en iedereen wil op de foto met ons. Als je er geld voor kreeg was de reis al betaald.
De mensen zijn hier zeer behulpzaam en willen je allemaal helpen.
Van de Ju Jitsuka's hebben we vernomen dat ze hebben uitgeslapen en daarna een wandeling hebben gemaakt langs de rivier met de naam "Love River". Zij werden om 18.00 uur opgehaald met een bus om naar het stadion gebracht te worden.
De opening
Gelukkig hadden we kaartjes via internet besteld want het was uitverkocht (65000). Ook in stadion hebben we geen westerse mensen gezien en ook daar wilde iedereen net ons op de foto.
De show/opening begon spetterend en was zeer indrukwekkend. Meisjes, jongens en volwassenen gaven een show die je niet meer kan vergeten.
Optocht met scooters want hier Taiwan heeft iedereen een scooter. Er waren heel veel ballonnen, vuurwerk, grote houten roofvogels, sumowrstelaars, draken, dansgropen enz enz.
FANTASTISCH.
De opkomst van de landen was net als bij de Olympische Spelen. Elk land werd aangekondigd en kwam op met hun Nationale vlag. De sporters kwamen om de beurt uit twee richtingen het stadion binnen en wij zaten bij 1 van die ingangen. Helaas kwam Nederland bij de ander binnen en was het niet mogelijk om ze te filmen/fotograven (te ver weg). Maar wat is een mobiele telefoon handig want even een smsje met de plek waar wij zaten met onze Nederlandse vlag en oranje polo's. En JA ze zagen ons. Zij kwamen later naar ons toe en vonden de opening prachtig en heel leuk dat wij aanwezig waren. De Olympische vlag werd binnengedragen en naar een korte toespraak van de burgermeester en de voorzitten van de World Games, klonk het volslied van Taiwan en werd de vlag gehesen.
In totaal stonden er 115 landen (ongeveer 5000 athleten) op het middenterrein.
Er werden door een aantal zangers/zangeressen bekende liedjes gezongen en door velen meegezongen.
Ik weet bijna niet hoe ik het duidelijk moet maken want het is met geen "pen" te beschrijven zo goed georganiseerd en prachtig om te zien. De sporters weten waarom ze zo hard getraind hebben.

De foto's hebben we weer op op site ( zie links) gezet.

5 opmerkingen:

  1. Heeyyyyy,,

    Dat ziet er echt superrr gaaf uit!!
    ik ben echt zo jaloersz;)
    Blijf jullie zeker volgen!

    Groetjes aan iedereen, Maike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi zeg, zeker een opening om nooit te vergeten, ook erg leuke foto's. nog veel plezier, en hou ons op de hoogte groetjes de bommeltjes uit nieuwegein en waddinxveen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi fam ASSMAN.
    We vinden het geweldig dat de spelen zo mooi
    geopend zijn.
    Geweldig vinden we dat we op de hoogte worden gehouden door jou.
    Doe iedereen de groeten en natuurlijk Rob En Ruben niet vergeten.
    We mailen nog.
    Groeten Tonny en Wil Haans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Geert,
    leuk dat we zo mee kunnen genieten van de world games.
    we wensen iedereen veel succes met de wedstrijden.

    Groeten,
    Christiaan en Sanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi lieve mensen,
    Wat een prachtige opening,hiet spreek je jaren later nog steeds over, weten we uit eigen ervaring,
    Geert kun je misschien laten weten welke dag ons Rob moet?De zenuwen beginnen toch zachtjes aan ook te komen bij ons.
    Doe Rob heel veel groetjes wens hem nogmaals succes en tot mails.

    Wil en Tonny Haans.

    BeantwoordenVerwijderen