maandag 20 juli 2009

20-07-2009

We zijn begonnen met de dag nadat alle accu's opgeladen waren. Het Ned. Korfbalteam moest vandaag in de halve finale tegen Taiwan en het leek ons leuk om hun aan te moedigen. We staan te wachten op de metro en wie komen er naast ons staan: de ouders van het duo herenteam Muller & Muller uit Zwitserland. De supporters van Zwitserland kom je ook over de hele wereld tegen. Zwitserland is weer met heel veel supporters aanwezig en dat is een stimulans voor het duo maar wij zullen morgen ook ons best doen.
Bij de aankomst van de hal waar Korfbal wordt gehouden stond het alweer vol met allemaal scooters. We hadden nog geen kaartjes maar het was gelukkig nog niet uitverkocht en we kwamen op een lijst te staan om de kaartjes 's-middags te mogen halen. Zoals je kunt zien (op de foto's) staan er alleen maar Taiwanezen op en 1 met "normale" letters.
De eerste halve finale ging tussen Belgie en Rusland en die werd door Belgie gewonnen.
Alvorens de wedstrijd Nederland - Taiwan begon werden alle spelers en speelsters voorgesteld. Daarna werden beide volksliederen gespeeld en kon de wedstrijd beginnen. De eerste minuten ging de wedstrijd nog gelijk op maar later nam Nederland een voorsprong die zij niet meer uit handen gaven (29-13). Opeens hoorden wij dat er nog meer Nederlanders het Nederlands Korfbalteam stonden aan te moedigen en later bleek dat het de Ju Jitsuka's waren die wij niet konden zien. De finale is morgen Nederland-Belgie maar voor ons begint morgen het toernooi met Ju Jitsu.
Fighting:
-62 kg women
1e wedstrijd: Baars(Ned) tegen Jubacanin (Mne)
-69 kg men
1e wedstrijd: Hendriks (Ned) tegen Willard (Den)
-85 kg men
1e wedstrijd: Vatan (fra) tegen Hofland(Ned)
duo men
1e wedstrijd: Ouladlaali/Assmann (Ned) tegen Dubois/Dubois (Fra)

Er zijn bij de World Games geen zwakke tegenstanders maar sommige moeten wel meteen tegen 1 van de sterkste in hun klasse.

3 opmerkingen:

  1. Hoi lieve mensen,
    Geert geweldig zoals we door jou op de hoogte gehouden worden,het gaat nu echt beginnen voor ons,is niet erg dat we daar vroeg voor op moeten.
    Bij ons gieren de zenuwen ook voort in de keel voor woensdag,maar eerst morgen.
    Wens iedereen héé véél succes en we spreken elkaar nog.
    Wil en Tonny Haans.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Loting van Fer en Ruben&Samir gezien, er op en er over, direct laten zien waar jullie voor gekomen zijn. Dit geldt natuurlijk voor iedereen.Heel veel suc666, We duimen voor jullie, groetjes de Bommeltjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rob wij wensen jou ontzettend veel succes woensdag,wij zijn steeds in gedachten bij jou en je ploegmaatjes.
    We weten dat je er niet 100 maar 200 procent voor gaat.
    We doen in ieder alleen maar duimen draaien.Heel veel groetjes van je vader en moeder,succes voor iedereen.
    Wil en Tonny Haans.

    BeantwoordenVerwijderen