zondag 26 juli 2009

Laatste verslag

Vanochtend heb ik weer een reactie gelezen van Anneke en Foppe. Zij kunnen trots zijn op Gertjan want hij heeft goed gevochten. Hij heeft de nummers 3 van het afgelopen Wereldkampioenschappen achter zich gelaten en zelfs van 1 gewonnen.
Het Nederlands Ju Jitsu Team is als 4e geƫindigd in het landenklassement achter de landen Frankrijk, Duitsland en Rusland. Dit is een goed resultaat want de eerste drie landen zijn veel groter, hun financiƫle mogelijkheden zijn ook beter en zij deden in alle klassen mee.
Nederland heeft in 7 klassen van de 10 meegedaan en stond 2 keer in de grote (goud/zilver) en 4 keer in de kleine finale(brons).

Ik heb gegrepen van de reacties van de thuisblijvers dat zij het heel leuk vonden op deze manier op de hoogte te blijven over onze belevenissen in Taiwan. Het is ook voor ons heel leuk dat er dagelijks zoveel thuisblijvers op de site gekeken en gereageerd hebben.
Tot nu toe (13 dagen) waren er 4130 hits(kijkers) en dat is dus een gemiddelde van 317,69 per dag met als drukste dagen 21 (639) en 22 (611)juli. Dat waren natuurlijk wel de wedstrijddagen.

We gaan langzaam beginnen met het inpakken van de koffers en gaan vanmiddag naar de skytower in Kaohsiung. De toren is 379 meter hoog en de lift gaat 36 km per uur.
Vanavond is er de sluitingsceremonie in het Kaohsiung Stadium met 65000 toeschouwers en de sporters de nog zijn gebleven in Taiwan. Er waren al veel sporters enkele dagen voor de opening aanwezig en die zijn al naar huis. Het Nederlands Ju Jitsu Team is vanaf vandaag nog het enige land in het Ju Jitsu hotel want Frankrijk gaat voor de sluiting nog naar huis want een aantal moeten maandag weer werken want hun vakantiedagen zijn op.
Er zijn geen kaarten meer te koop voor de sluiting dus er zitten vanavond wel duizenden Taiwanezen en 9 Nederlanders op de tribune.

De sluiting vanavond zal ook wel weer een enorm spektakel worden net zoals de opening. Ik denk dat het vanavond wel heel laat zal worden dus ik zal geen verslag en foto’s meer plaatsen want wij moeten ook rusten aangezien we een lange reis voor de boeg hebben.
De familie Baran en van Haren stappen in Bangkok uit en gaan daar nog enkele dagen/weken vakantie houden.
Er stond een reactie op de site van de “Bommeltjes” dat zij samen met Erica (JBN) en de ouders van Rob op Schiphol aanwezig waren bij zijn tussenstop om hem te feliciteren. Na een kop koffie ging hij door naar Zweden. Geweldig dat jullie er stonden want hij heeft het VERDIEND.

Namens “De Supporters”wil ik de thuisblijvers heel hartelijk bedanken voor het meeleven met de Ju Jitsuka’s en de supporters. En wil ik de Ju Jitsuka’s en de staf bedanken voor de waardering die zij hebben getoond aan ons tijdens het verblijf in Taiwan.
Conclusie:
Wij hebben genoten van de World Games en hadden het niet willen missen.
De Ju Jitsuka’s hebben enorm hun best gedaan maar het kan niet altijd mee zitten.
Blijdschap en verdriet zitten heel dicht bij elkaar in de sport.

Iedereen nog een fijne vakantie die van ons zit erop.

PS:
Als we nog tijd hebben komen de foto’s van de sluiting nog op de site.

3 opmerkingen:

  1. Geert,
    En jij enorm bedankt voor alle gezellige en prachtige verhalen waarvan we iedere dag genoten hebben, en niet te vergeten van alle foto's, die we vele malen gezien hebben, omdat we er niet genoeg van konden krijgen.
    Bij een volgende grote wedstrijd hoop ik dat jij er weer bij zult zijn zodat de thuisblijvers opnieuw kunnen genieten van jouw inbreng.
    Dank voor de vele prachtige leesuurtjes en foto's.
    Voor jullie allen een goede thuisreis!

    Dirk en Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Geert en rest van de Nederladse supporters en atleten, inderdaad super bedankt, voor de mooie verhalen en foto's, Ook wij wensen jullie een goede terugreis, en nog veel plezier tijdens de sluiting. Zie jullie dinsdag op schiphol, groeten van de bommeltjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. LIeve fam Assmann,
    Geweldig bedankt voor alle informatie die we de afgelopen tijd van jullie gehad hebben,daardoor konden we Rob gistermorgen ook verwelkomen op Schiphol,was super!!!Ook nog doordat Barry,Petra enJary en Erica van de judobond er waren.
    Rob vond het geweldig.We hopen dat jullie vanavond nog heerlijk kunnen genieten van de sluiting,een hele goeie terugreis hebben,doe iedereen die nog daar is de groeten en we spreken elkaar nog.
    Bedankt, het was super!!!!!!!!!!
    Wil en Tonny Haans.

    BeantwoordenVerwijderen