vrijdag 24 juli 2009

24-07-2009

Het is alweer vrijdag 24 juli.
De bedoeling was om vanmiddag naar de Dance Sport(Ballroom) te gaan. We zijn in de ochtend eerst nog een paar boodschappen gaan doen en dan naar het Kaohsiung Stadium gegaan om te kijken naar 7 Rugby.
Wij kennen natuurlijk het rugby wat in Nederland wordt gespeeld maar dit is totaal anders. De speeltijd van de wedstrijd is 2 x 7 minuten. Men speelt op een even groot veld als normaal maar nu bestaat elk team uit 7 spelers. In Nederland zijn de spelers vaak fors gebouwd maar nu zijn lang niet zo fors omdat de ruimtes groter zijn en men veel meer moet rennen.
De landen zijn ingedeeld in 2 pouls met elk 6 landen. De landen in een poule spelen tegen iedereen in hun poule dus 5 wedstrijden. Deze poulwedstrijden worden allemaal achter elkaar gespeeld. De 3 beste van elke poule komen weer in de finale poule (plaatsen 1 t/m 6) en de 3 onderste van elke poule strijden om de plaatsen 7 t/m 12.
Het spel is heel leuk om te zien omdat een hoog tempo heeft en na een kwartier komen er weer andere landen.
We hebben 4 wedstrijden gekeken en zij toen weggegaan om op tijd te zijn bij de Dance Sport. Omdat we niet veel tijd meer hadden zijn we voor de verandering niet met de metro gegaan maar wilden we een taxi nemen. Ik liet aan de taxichauffeur zien waar we heen moesten namelijk Kaohsiung Arena ( en ook de tekst in het Chinees). Hij deed meteen al moeilijk en wist volgens ons niet waar het was. Hij hield een andere taxi aan en vertelde hem waar we heen moesten. We reden op een gegeven moment op een oprit van een snelweg en ik maakte in mijn
"engels" duidelijk dat we verkeerd reden. De chauffeurs spreken geen engels maar hij zei steeds : "It's OK". We zijn weleens met de taxi geweest maar meer dan 150 Taiwanese Dollars waren we nooit kwijt maar nu ging de meter al gauw naar de 225. We reden op de snelweg en hij zei nog steeds "It's OK". Nou we reden volkomen verkeerd maar op de snelweg uitstappen doe je niet gauw. Uiteindelijk gaan we de snelweg af en hij wijst naar een groot stadion en zegt: "Here". Wij zeggen nogmaals dat hij helemaal verkeerd gereden is. Hij ziet een politieauto rijdt erheen, stapt uit om de weg te vragen. Wij stappen ook meteen uit (de meter stond op 350) en ik loop met hem mee naar de politieagent maar die wist ook de weg niet. De chauffeur wilde de weg vragen aan een ander maar ik heb hem wat geld gegeven. Gelukkig was er een metro in de buurt dus die hebben we maar genomen.
Mijn boosheid werd gelukkig in de metro weggenomen door een klein meisje die mij de hele tijd aan keek. Zij zei iets tegen haar begeleider en vertelde dat zij mij van die mooie blauwe ogen vond hebben.
Wij kwamen aan bij de Dance Sport maar die waren al begonnen en de kaartjes waren heel duur. Mario den Edel en Gerard van Bommel kwamen we tegen op het plein en die vertelden dat het team wel naar de Dance Sport zijn gegaan en dat ze later op de avond naar Wushu zouden gaan. Wushu is een Cinese vechtsport.
Het team heeft gratis toegang bij elk stadion/evenement, vervoer en eten.
Het team heeft vanochtend eerst afscheidt genomen van Rob Haans want hij ging al terug naar huis. De tweeling zal blij zijn dat hun papa thuiskomt maar aankomende maandag moet hij weer werken.
Wij zijn naar Gymnastics Aerobics gegaan in het Cultural Center. Om 19.00 uur begonnen de finales en die hebben we gezien. Het is een mengeling van aerobics en de vrije oefening op de vloer bij gewoon gymnastiek.
Morgenochtend gaan we naar karate en powerlifting. Ik denk dat het team daar ook wel heen zal gaan. Dus morgen waarschijnlijk weer foto's van het team.
Zondag is de sluiting maar wij hebben begrepen dat er veel sporters naar huis zijn omdat hun verblijf niet langer vergoed wordt door een bond o.i.d.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten