woensdag 22 juli 2009

22-07 Goud Rob Haans / Zilver Lindsay Wyatt

Vandaag was de laatste dag van het Ju Jitsu toernooi en wij hadden nog twee fighters en 1 duo in strijd.
Lindsay Wyatt (-70 kg) begon haar eerste wedstrijd erg sterk tegen Laura Boco (Italie). Zij won deze wedstrijd en moest het in de halve finale tegen de voor haar bekende Duitse tegenstander Sonja Kinz opnemen. In deze wedstrijd was Lindsay ook nu weer de betere fighter en sloot ook deze wedstrijd winnend af. In de finale kwam zij tegenover Melanie lavis (Frankrijk) waar Lindsay ook al vele wedstrijden tegen gevochten had met wisselend resultaat. Melanie Lavis begon gelijk erg sterk en nam een voorsprong. Lindsay deed er alles aan om de achterstand weg te werken maar zij kwam niet in haar eigen spelletje en verloor uiteindelijk de wedstrijd.
Lindsay mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen.
In de fightingklasse heren -94 kg had Rob Haans de eerste ronde uitgeloot en kwam daardoor al meteen in de halve finale. In die wedstrijd moest hij het opnemen tegen de twee koppen grotere Vincent Parisi (Frankrijk). Ondanks de lengte van zijn tegenstander nam Rob een voorsprong, breidde die uit en sloot de wedstrijd winnend af. De rus Sergey Kunashov was de tegenstander in de finale en ook hij was twee koppen groeter dan Rob. De lengte van zijn tegenstander maakte bij Rob totaal geen indruk want ook nu weer bepaalde hij de wedstrijd. Hij nam een voorsprong, gooide de rus en nam hem in de houdgreep.
Rob was duidelijk de sterkste in deze klasse en terecht won hij de gouden medaille.
In de duoklasse mixed hadden Aarti Baran en Ruben Assmann een vrij loting. In de halve finale moesten zij het opnemen tegen de Europees Kampioen 2009 Frankrijk. In de eerste serie nam Frankrijk de voorsprong met een halve punt en die werd in de tweede serie uitgebouwd tot 1 punt. De Fransen wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 85 tegen 83,5 punt. Het verbaasde veel toeschouwer/scheidsrechters dat Aarti en Ruben verloren hadden want in hun ogen hadden zij moeten winnen. Dit is zeer zuur want hierdoor loop je de finale mis.
In de herkansing is het Duitse duo hun tegenstander. Aarti en Ruben draaiden uitstekend en dat werd ook beloond met een overwinning (86.5 tegen 85). Zij kwamen hierdoor in de kleine finale voor brons waar Belgie hun tegenstander was. In deze zeer spannende wedstrijd verliezen zij met 1 punt (89 tegen 88). Zij hebben zo ontzettend goede wedstrijden gedraaid dat het gewoon pijn doet als je zo nipt verliest.
Deze uitslag was heel erg zuur voor Ruben aangezien hij gisteren (duo men) en vandaag (duo mixed) voor brons verloren had.

Vanavond waren wij bij het team en Taco zei: "We hebben goud, zilver, brons en koper".

Helaas is koper geen medaille.

Korte terugblik van de 2 dagen:
De sfeer was perfect.
Het toernooi was goed georganiseerd.
Een uitverkochte zaal
Geen blessures
Nederlands touwtrekkers, korfballers en dansers hebben gekeken
Zwitserse toeschouwers moedigden ons mixed team met veel herrie aan.
Heleen Baars heeft de tweede dag de zaal versiert met silngers en oranje ballonnen en klompjes met stroopwafels uitgedeeld.

Het is nu 02.15 uur en de sporters gingen vanavond nog uit. Morgen gaan zij Lotus Pond Lake bezichtigen en naar het waterskien kijken.
Wat wij en de sporters hebben beleefd kunt u morgen lezen.

7 opmerkingen:

  1. Rob en Linsay, van harte gefeliciteerd met jullie gouden en zilveren medaille.
    Top!
    Onze felicitaties ook voor begeleiders, teamsporters, supporters, etc.
    Dirk en Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geert, geweldig verslag weer, het is net of we er bij mochten zijn. Hoge waardering vanuit onze kant. Jammer voor de DUO's, maar hun tijd gaat komen, dat is zeker. Geniet de komende dagen nog van de omgeving en de cultuur. Groeten uit Holland, van de BSP crew, felicitaties aan de winnaars en winnaressen, respect voor de verliezers. Rick en de overige BSPers.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste ploeg, jullie hebben erg goed gepresteerd. Natuurlijk zijn de medailles geweldig, gefeliciteerd daarvoor. Sommigen hebben net geen medaille, maar koester de foto en herinnering, want het is een onvergetelijk toernooi reis geweest. Rest mij om jullie allen sporters en supporters nog veel plezier te wensen, neem het er van jullie hebben het verdiend. Groetjes de Bommeltjes uit nieuwegein en Waddinxveen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Robbbb Gozer......ben zo trots op je,wat ben je toch een kanjer.SUPER gefeliciteerd met je GOUDEN medaille !!!
    Lindsay Schatje ....Gefeliciteerd,Geweldig,Te gek een zilvere plek,ik ben trots op jou,we gaan het snel vieren.

    Heleen,Gefeliciteerd met je 3de plek,goed resultaat.

    De rest van het team...jammer dat jullie geen medaille hebben gehaald.

    Bert en Taco,gefeliciteerd met jullie kanjers die een medaille hebben gehaald en natuurlijk ook met de rest van het bteam die er hard voor getraind hebben.

    Geniet nog daar en ik mis jullie heel erg , had er toch wel heel erg graag bij willen zijn.

    Liefs en lieve kusjes voor jullie allemaal.
    -xxx-

    Lindsay...we bellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Even een foutje rechtzetten...ik zie net dat er bteam staat ,dat is dus een foutje ..te snel getypt,moet gewoon team staan sorry...anders komt het verkeerd over
    KUSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Rob, lindsay en heleen supergefeliciteerd! Wat een topprestatie. Ruben je zal je wel btje klote voelen 2x net ernaast dat is niet zo radical, maar goed hoe beroerd het ook klinkt dit zijn je eerste world games vlgnd keer sta je op het podium, I know for sure. Geert bedankt voor alle info. Nog heel veel plezier daar.

    Groet

    Johan

    P.s Geert heb je iets van een medaille spiegel waar alle uitslagen op staan van alle klasses, of heb ik daar overheen gekeken, zal wel... bye

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wil en ik willen je super bedanken voor de geweldige informatie,die we dagelijks van je kregen en je laatste verslag hoe je onze Rob dan als voorbeeld stelt,super man.
    We hopen als jeweer thuis bent,een beetje geacclammiseerd bent in het echte leven,dat we wat af kunnen spreken in verband me jullie belevenissen en event filmmateriaal.Geloof me Ruben zijn tijd komt nog, is nog hardstikke jong, heeft nog een heel leven voor zich en de kwaliteiten,al is dat op dit moment even niet wat je in gedachten had.Geert kanjer super bedant!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wil en Tonny Haans

    BeantwoordenVerwijderen