zaterdag 18 juli 2009

18-07-2009

Vandaag ben ik maar begonnen met de Taiwannese tijd op de computer te zetten zodat het ik in de gaten kan houden dat het niet steeds heel laat gaat worden.
Als ik 's-morgens opsta dan kijk ik voordat we gaan ontbijten of er reacties zijn. Het is namelijk heel leuk om te lezen dat er veel gekeken wordt naaar de site. Ook het aantal bezoekers kan iedereen zien odoor onderaan te klikken op het balkje"wegstat".
De Judobond Nederland heeft op hun site ook een leuke mededeling gedaan over de World Games met een verwijzing naar deze site dus het aantal bezoekers wordt steeds meer terwijl de wedstrijden nog moeten beginnen.

Het vuurwerk (elke avond in de haven) is weer begonnen terwijl ik bezig ben met het maken van het verhaaltje. En vuurwerk maken kunnen ze wel in Taiwan.
Het plan was om vandaag rustig aan te doen want de omschakeling in tijd en het klimaat heeft ons toch wel een beetje gesloopt.
In 1 van de grootste warenhuizen van de stad, Mega 21, zijn we begonnen bij verdieping -1 en we eindigden op verdieping +12. Op de afdeling electronica was een groot aanbod van Ipods en labtops. De prijzen zijn veel voordeliger dan in Europa want een witte labtop van Mac kostte 200,00 euro en dat is volgens mij niet duur.
De kleding en al het andere is niet echt goedkoper (echte hollanders kijken eerst naar de prijzen).
Het eten is wel goedkoop want voor 20,00 euro heb je voor drie personen een goede maaltijd.
De prijs van een taxi is ook niet duur.
Op de bovenste verdieping heb ik een foto gemaakt van het parkeerterrein en bleek het parkeerterrein voor scooters groter te zijn dan voor auto's. Er rijden namelijk enorm veel scooters kris kras door de stad. Een aantal zijn er gaan zwemmen en we hebben heerlijk gegeten.
Gelukkig waren er nog kaarten en zijn we in de middag gaan kijken bij Bodybuilding. Bij de ingang was er controle en werd er gekeken wat iedereen in hun tas had zitten. Ook hier waren weer veel vrijwilligers aan het werk en zeer behulpzaam/vriendelijk. Het toeval was dat binnen ook het Nederlands Team aan het kijken was. Zij vertelden dat zij 's-morgens in de politieschool hadden getraind. Dat was geregeld via Mario den Edel want hij heeft in Taiwan een tijd geleden voor een aantal weken de Ju Jitsuka's van Taiwan getraind. Het netwerk van hem kwam vandaag lekker van pas.
Elke training lijkt mij toch wel erg zwaar met dit klimaat en dat zie je terug bij de Ju Jitsuka's want sommige vind ik er vermoeid uitzien. Zij zullen waarschijnlijk de komende dagen hun rust pakken zodat zij 100% fit zijn voor de wedstrijden
De Ju Jitsuka's kijken ook elke avond op de site en Heleen heeft er een dvd van gemaakt met de foto's die zij hebben gemaakt de afgelopen dagen. Zij zijn ook benieuwd wie er "volgers"zijn DUS GEEF U OP. Het was de bedoeling om die foto's ook meteen op de site te zetten, maar aangezien het veel foto's zijn die eerst nog gescreend moeten op kwaliteit en scherpte, en het alweer tegen 12.00 uur is komt dat morgen.
Er komt dan waarschijnlijk een tweede fotoalbum onder de titel World Games gezien door Ju Jitsuka's.
Morgen gaan wij een tour maken naar een groot meer met verschillende tempels en beelden.
Het team gaat morgenmiddag trainen want de wedstrijden beginnen de eerste dag ook 's-middags.
De foto's van vandaag zijn op de site gezet en ik hoop morgen de ander foto's met oa de training in de politieschool te laten zien.

Vraagje: Wie wint de Tour de France?

groeten van ons allemaal.

5 opmerkingen:

  1. Hallo Ju-Jitsu team. Allereerst bedankt voor de leuke verhalen en mooie foto's. Onze complimenten. Het geeft volgens mij goed weer wat jullie allemaal zien en meemaken. Heel indrukwekkend. Lijkt ons leuk om daar onderdeel van te zijn. Het aantal volgers en enthousiastelingen word steeds groter. We begrijpen dat jullie toch nog wel wat last van de reis en de temperatuur hebben. We hopen dat jullie op tijd hersteld en fit zijn om aan de wedstrijden te beginnen. De tour de France verloopt rustig. Wel leuk om naar te kijken. Er gebeurt af en toe best wel wat spectaculairs maar Cantador en Amstrong bevinden zich resp. 6 en 8 sec van de nr. 1. Dit al een paar dagen. Volgens mij houden ze zich bewust rustig om niet aan allen verplichtingen te hoeven voldoen die aan de gele trui zijn verbonden. Voor Parijs zullen ze nog wel toeslaan en de strijd zal ook tussen beide (ploeggenoten) gaan.
    Wij wensen jullie nog heel veel plezier toe en zien jullie foto's en verhalen weer met plezier tegemoet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat was weer een leuke dag, Petra had zo nog mee kunnen doen met botje building, ze is in shape. Erg leuk weer om te volgen, ben ook benieuwd naar de nieuwe foto's. Alle Nederlanders veel plezier, groetjes de bommeltjes uit N'gein en W'veen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heey nederlandse ploeg+supporters,

    Geniet van de verhalen elke keer denk ik even kijken of ze al wat geschreven hebben;)
    mooie foto's deb! Wat een spieren die vrouwen...
    K kijk al uit naar de foto's en het verhaal van morgen!
    Heel veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha sporters en natuurlijk supporters! Leuk om jullie via deze website te volgen, toch geweldig he internet ;)

    Hier is het momenteel erg regenachtig en de temperatuur is wat gedaald, zal iig niet zo warm zijn als bij jullie :)

    Doe iedereen de groeten en wens de sporters succes!

    Groetjes vanuit Breda.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi
    jullie hebben het er maar druk mee voooral met de temperatuur daar het is hier ook erg vochtig veel buien nu op zondag
    alle foto's zijn erg mooi en ik kijk er regelmatig op en nu maar hopen dat de ploeg het goed doet daar

    oja wie de tour wint ik denk zelf amstrong vandaag een zware berg etappe
    groetjes uit hilversum
    Peter en Herma

    BeantwoordenVerwijderen