zondag 19 juli 2009

19-07-2009

Zoals elke morgen begint de dag met het inzien van de krant die om 07.00 uur al onder de deur wordt geschoven. En ja, we hebben goud met kano polo (?) en met touwtrekken tot 690 kilo. De eerste medailles zijn binnen.
Vandaag zijn we na het ontbijt met de metro (een perfect vervoermiddel in Kaohsiung) naar het Lotus Lake Scenic Area geweest. Twee massieve gebouwen, Spring en Aautumn, zijn er ter ere van Kuan Kung, de God van de Oorlog. De gebouwen zijn gebouwd in 1951. Voor de gebouwen is een standbeeld van Kuanyin, de Godin van Geluk, gezeten op een draak. Verderop staan de gebouwen van de Dragon en Tiger Pagodas. Via de bek van de draak is de ingang en uitgang is via de bek van de tijger. Als laatste hebben we de Confucius Tempel bezocht. Alles bij elkaar was het zeer indrukwekkend.
Zoals in eerdere berichten heeft gestaan is het klimaat (de warmte en vochtigheid) onze grootste tegenstander. We wilden een film maken van bovenstaande maar de video weigerde want de vochtigheid in de camera was te hoog.
Het is zeer moeilijk om gewoon ergens te gaan zitten om iets te drinken en te eten. Je ziet alleen "kraampjes" waarbij je het idee hebt dat je bij de mensen in de woonkamer zit. Dus als we een winkel van 7-eleven zien kopen we maar weer een paar flesjes drinken. Lekker even zitten is er niet bij.
Ondanks het insmeren met "Deet" zijn een aantal van de supporters rond de enkels gestoken door muggen.
's-Middags zijn we naar Koahsiung Arena gegaan en kwamen we veel sporters uit andere landen tegen zoals Ukraine, Rusland en Portugal.
Er was van alles te doen. Er werd een basketbalwedstrijd gehouden en er waren diverse optredens van muziekbands. We werden weer door veel mensen op de foto gezet.
Winkelen is niet mij ding maar vandaag heb ik er van genoten want daar was het lekker koel.
De spanning neemt bij ons toe want nog twee nachtjes slapen en dan..........
Bij onze Ju jitsuka's zal de spanning ook toenemen want dit zijn hun Olympische Spelen en zij behoren tot de 6 (duo's) of 9 (fighters) beste van de wereld. Op zich is dat al een prestatie maar zij willen natuurlijk meer. Natuurlijk vinden ook wij een paar medailles prachtig maar we zijn al trots op het feit dat deze 8 sporters het verdient hebben om mee te doen.

De foto's van de Ju Jitsuka's ga ik nu proberen op de site te zetten. En onze foto's van vandaag heb ik bij het album gevoegd.
Het aantal volgers is nu 21 maar dat kunnen er volgens mij veel worden als iedereen zich aanmeld.

Morgen nemen wij, denk ik, een rustdag want wij moeten ons ook voorbereiden op de wedstrijden(!!!!). De accu's van fototoestellen en video's moeten worden opgeladen.
Wij ook.

2 opmerkingen:

  1. Ha beste mensen, ook erg leuke foto's van de ju-jitsuka's. Wat een mooie belevenissen maken jullie mee. Wedstrijd dagen naderen, neem je rust, Want ook van deze dagen willen we weer een mooi verslag. De behaalde medailles stonden ook al in de telegraaf, hopen dat er nog wat jitsu metaal bij komt. Tot horens, groetjes de Bommeltjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allemaal heel veel suc6. Rob ga je erelijst compleet maken!!! groeten Corrine

    BeantwoordenVerwijderen