dinsdag 21 juli 2009

21-07-2009 brons voor Heleen Baars

Naar deze dag hebben we uitgekeken want om 13.00 uur plaatselijke tijd zal het toernooi voor de Ju Jitsuka's beginnen. Hiervoor hebben ze de laatste maanden getraind maar helaas de uitslagen waren minder dan waar we op gehoopt hadden.
Wij waren vandaag niet de enige supporters want er waren ook Nederlanders van touwtrekker en stijldansen aanwezig.
In de fightingklasse deden mee de beste 8 van de wereld en in de duoklasse de beste 6 van de wereld
Heleen Baars moest het in haar eerste wedstrijd het opnemen tegen Yulia Berezikova uit Rusland. Heleen was duidelijk sterker in het judogedeelte en zij won haar wedstrijd met 19 tegen 10.
Haar volgende tegenstandster in de halve finale was Sabrina Hatzky uit Duitsland geen onbekende voor Heleen want zij hebben elkaar al eerder getroffen in andere toernooien. De wedstrijd ging gelijk op maar Sabrina Hatzky nam een voorsprong en die werd steeds groter. Uiteindelijk verloor Heleen met 17 tegn 7.
In de herkansing moest Heleen eerst tegen Tanja Jubacanin uit Montenegro die wedstrijd werd gewonnen door Heleen en daardoor stond zij in de kleine finale voor brons.
Haar tegenstandster was weer Yulia Berezikova en deze werd weer duidelijk door Heleen verslagen. Heleen behaalde daardoor een zeer verdienstelijke derde plaats (brons).
1e Sabrina Hatzky (Duitsland), 2e Hsien Yang (Taiwan), 3e Heleen Baars (Nederland), 4e Yulia Berezikova (Rusland).
In de fighting klasse -69 kg heren kwam Ferrie hendriks in zijn 1e wedstrijd tegen Matthias Willard uit Denemarken. Deze wedstrijd ging gelijk op maar op een gegeven moment was er sprake van een houdgreep maar die werd niet toegekend aan Ferrie. Tien seconden voor tijd klopte de Deen af bij een weltoegekende houdgreep en de stand werd 7 tegen 6 in het voordeel van Ferrie. In die nog resterende seconden maakt de Deen nog een ippon en de wedstrijd was afgelopen. De stand was 8 tegen 7 voor de Deen. In de herkansing moest Ferrie tegen Tleumbetov uit Kazachstan maar de fut was er bij Ferrie uit en deze wedstrijd werd helaas verloren.
1e Julien Boussuge (Frankrijk), 2e Matthias Willard (Denemarken), 3e Fedor Serov (Rusland), 4e Andrej Tierbach (Duitsland).
Gertjan Hofland kwam in de fightingklasse -85 kg. Zijn eerste wedstrijd tegen Franck Vatan (Frankrijk) werd gewonnen. In de halve finale was Andreas Kuhl (Duitsland) te sterk voor Gertjan en moest hij zich herpakken in de herkansing. De Belg Willy Dupont werd verslagen door Gertjan en nu kwam hij in de volgende wedstrijd in aanmerking voor brons.
Matthias Gastgeb (Oostenrijk) startte stevig en Gertjan liep een bloedneus op. Even later werd de Oostenrijker door een fantastische worp gegooid maar helaas was dat net buiten de wedstrijdmat.
De wedstrijd ging even gelijk op maar uiteindelijk was de Oostenrijker de winnaar.
1e Andreas Kuhl (Duitsland), 2e Dmitry Nobolsin (Rusland), 3e Matthias Gastgeb (Oostenrijk), 4e Gertjan Hofland (Nederland).
In de duo klasse heren waren de broers Dubois (Frankrijk) de 1e tegenstander van Samir Ouladlaali en Ruben Assmann. Samir en Ruben kwamen niet goed uit de startblokken en liepen in de eerste serie een achterstand op die zij in het verloop van de wedstrijd niet meer konden inhalen. In de herkansing ging het wel goed en wonnen zij van Oostenrijk met 88 tegen 84.
Door deze overwinning kwamen zij in de kleine finale voor brons. Hun tegenstanders werden weer de broers Dubois en weer was er geen goed begin. Het liepe niet goed bij samir en Ruben en de wedstrijd om brons werd verloren.
1e Zwitserland, 2e Duitsland, 3e Frankrijk, 4e Nederland

De foto's staan zs op de site (zie rubriek links).

Morgen komen in actie Rob Haans (-94kg), Lindsay Wyatt (-70kg), Aarti Baran en Ruben Assmann (duo mixed).

9 opmerkingen:

  1. Hallo supporters+sporters in Taiwan,

    Heb de wedstrijden kunnen zien om de 3e plaats en de finale's behalve die van Heleen toen viel die weg erg jammer!
    Heleen gefeliciteerd!
    Zet hem morgen op mannen en vrouwen! We zagen jullie ook op de tribune zitten oranje supporters:P erg leuk.
    We wachten met smart op de resultaten van morgen heel veel plezier en laat ze een poepie ruiken hihi;)
    Groetjes, Maike en Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve mensen!
    Vandaag gelukkig achter de rug voor ons, het was zo spannend, Héleen een bronzen medaille, we kunnen weer beter slapen vannacht.
    Morgen Rob, Lindsay, Ruben en Aarti knokken voor de medailles. We denken aan jullie uiteraard ook weer de hele dag, en hopen op veel succes!
    Geert, dank voor het snelle bericht en de foto's, daar waren we erg blij mee.
    Ze moeten jouw "hoffotograaf"van het jiu jiutsuteam en verslaggever maken, we genieten er iedere keer intens van.
    Ook onze felicitaties voor begeleiders, supporters, en wie we evt. nog vergeten zijn, en morgen heel veel succes.
    Een Zoetermeerse groet,
    Irene Baars

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi lieve mensen allemaal,Wat jammer dat het vandaag wat tegen gevallen is,maar we blijven hoop houden voor morgen.
    Zullen niet zo goed slapen vannacht,zijn al met de wedstrijden van morgen bezig,maar als je stinkend je best doet en het lukt dan niet is voor de sporter zo mogelijk nog meer balen.Rob alle geluk van de wereld voor morgen,we denken aan jou en je maatjes.
    Wil en Tonny Haans.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ROB HAANS simply the best, GOUD in de -94 kilo.. Lindsey ZILVER, oh jeh. Jammer voor de DUO mix combinatie.

    Namens BSPHolland Rob en Lindsey van harte

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Rob, van harte gefeliciteerd met je gouden medaille en uiteraard ook de felicitaties voor Lindsay en Heleen. Wat een knappe prestaties! GEWELDIG!
    En ik geniet van de prachtige foto's.
    groetjes aan allen, speciaal aan Gerard en Mario :)
    Joke van Zuylen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Rob, Lindsay, (en de rest natuurlijk)

    allebei van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestaties !

    Namens Ju-Jitsu Team Waalwijk
    Tony van Venrooy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Rob,
    Wat een kanjer ben je toch,van harte gefeliciteerd met weer een geweldige prestatie van jou.Ook voor Vibeke en je twee kanjers van meiden,want die hebben dat mede mogelijk gemaakt,om je al vrijheid en ruimte te geven die je nodig had voor je trainingen,Sapo,Wij van onze kant kunnen alleen maar héél diep voor je buigen en alle respekt geven jongen.Wens ook Linsay,heleen,Bert,Tacco,Eric en al je trainingsmaatjes proficiat.Wil en Tonny Haans.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Rob en de rest van het ned jiu team,

    Vanuit het zonnige Renswoude lezen we via jullie blogspot jullie geweldige prestaties in Taiwan. En Rob je hebt het weer geflikt. Ongelofelijk kanjer. De laatste keer toen ik er bij was won je goud in Japan en nu 8 jaar later doe je het weer. Ook Lindsay en de rest natuurlijk een top prestatie.
    Speciaal de groetjes voor Bert, Taco, Gerard en Mario.
    Heel veel liefs van Thea van Sante, Martin Rietdijk en onze kleine ventjes Tom en Sebastian martinenthea@casema.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey Rob, je droom is uitgekomen. Voor jou in alle mogelijke gewichtsklassen goud 2xEK,3xWK en 2x WG. Dit doet volgens mij niemand je ooit na.
    Heel veel groeten, Corrine

    BeantwoordenVerwijderen