donderdag 23 juli 2009

23- 07 The Day After

De laatste nacht voordat het toernooi begon hebben we niet goed geslapen door de spanningen van de twee aankomende wedstrijddagen. Afgelopen nacht heb ik nog eerst even de site bijgewerkt en moet je o.a. de teleurstelling van weer een 4e plaats op de site verwoorden.
Als je eindelijk klaar bent, denk je dat je kan gaan slapen. Dat kun je wel vergeten want de hele nacht lig je maar onrustig te draaien en beleef je de gehele dag nog een paar keer. Je weet dat zij er alles aan hebben gedaan en een goed toernooi hebben gedraaid. Je bent bij de 6 beste van de wereld maar 2 x een 4e plaats is dus gewoon niets. Voor de sporters die er veel energie en tijd in hebben gestopt is het natuurlijk veel erger.
Maar we zijn natuurlijk heel blij met goud, zilver en brons.

Op de Duitse Ju Jitsu site staat: ANDREAS KUHL HAT ES GESCHAFFT! Taktisch klug agierend ließ er dem Russen im Finale keine Chance und ist mit 3 Weltmeister-, 2 Europameister- und jetzt dem World-Games-Titel erfolgreichster Ju-Jutsuka aller Zeiten!
Wij hebben natuurlijk Rob Haans en die was:
2 x Europees Kampioen
3 x Wereld Kampioen
2 x World Games Kampioen.
Daarbij moet nog vermeld worden dat Rob wereldkampioen is in de klasse -85 kg, -94 kg + + 94 kg.

Om 09.00 uur ontbeten en om 10.00 uur met de metro naar het mediacentrum gegaan om de dvd’s van de opgenomen beelden over de twee dagen op te halen. We worden weer, net als overal, zeer hartelijk ontvangen en de vrijwilligers zijn zeer behulpzaam. We krijgen 6 dvd’s (3 dvd’s per dag) mee.
We kwamen weer groepen schoolkinderen tegen die met ons op de foto wilden en wat meteen opviel was het V teken die de kinderen maakten.
In de middag gaan we terug naar ons hotel om een beetje bij te komen want de afgelopen twee dagen waren heftig en hebben de nodige energie gekost (veel slaap tekort).
De Ju Jitsuka’s zouden gisteravond uit zijn gegaan en vanochtend naar het waterskien gaan. Tevens zouden zij de “Lotus Pond Lake” bezichtigen met de torens en tempels.
Vanavond zijn de supporters uitgenodigd door de Ju Jitsuka’s en de staf om gezamenlijk te gaan eten en daarna ????? (als we op tijd thuis zijn nog een verslag).

2 opmerkingen:

  1. Geert,
    wat genieten we iedere dag weer van jouw prachtige verslagen, je mooie opnames.
    Wij konden jammergenoeg niet mee naar Taiwan, maar door jouw verhalen waren we er toch bij.
    De wedstrijden zijn voorbij, iedereen heeft enorm geknokt! Het zou geweldig zijn als iedereen een medaille had meegenomen naar Nederland! Wij gunden het iedereen! We hebben constant aan alle sporters gedacht!
    De wedstrijden zijn jammergenoeg voorbij, maar we kunnen nog heerlijk meegenieten van jouw heerlijke verslagen, waar we iedere dag naar uitkijken.
    Ik zie jullie allen dinsdag op Schiphol!
    Irene Baars

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We vinden het zeker, goeie verslagen van wat er allemaal gebeurt, blijf jullie nog steeds volgen. Groet aan allen, de Bommeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen